X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro

Vds Sunucu ve Vps Sunucu

AnasayfaYazılarHosting & SunucuVds Sunucu ve Vps Sunucu

Vds Sunucu ve Vps Sunucu

VPS  VPS yani Virtual Private Server " teriminin kısaltması olan VPS ". Türkçeye çevrilmiş hali ise  "Sanal sunucudur. Bu sunucular sayesinde müşteriler kendilerine özel sunucuya sahip olurken, VPS sağlayıcıları tarafımızdan belirlenmiş olan limitler sayesinde aynı sunucudaki diğer kullanıcıların aşırı işlemci ve bellek kullanımından etkilenmesini önler. Konuyu biraz daha detaylandırmamız gerekirse,  Bu sistemlerde genel çalışma mantığı aynı sistem içerisinde ortak ram ve disk kullanılmasıdır. Tek başına ram ve disk i kullanan bu ortak sanal sunucu grubu birbirinden bağımsız bir şekilde çalışmaktadır. Bir VPS ana sunucusu  üzerinde maksimum 15  tanete kadar VPS açılabilmektedir. Tabi bazı firmalar vpslerin swap desteğinden faydalanmak suretiyle bir sunucu üzerinden onlarca vps kurarak ucuz vps paketleri satabilmektedir. Bu tür bir sistemlerin ileride size ve diğer kullanıcılara sorun yaşatmasını istemiyorsanız satın almadan önce dikkat etmeniz bunlara gerekmektedir.

Kendinize ait bir sanal sunucunuz olmasının en önemli faydası ise; sebebi paylaşımlı hosting paketlerindeki kaynak yetersizliği yüzünden donanımsal olarak ekstra bir maliyet ile karşılaşmak istemiyorsanız VDS sizin için optimal bir tercih olabilir. Günümüzde bram, cpu ve hard disk gibi birden fazla kaynağa sahip olan bir bilgisayara (sunucuya) virtualization programı kullanarak çok sayıda bilgisayar kurulumu gerçekleştirilebilir.  Bu tür sistemlerde ise  sanal sunucular birbirinden bağımsız olarak yönetilip, kullanılabilinir ama kullandıkları kaynak aynıdır ve SWAP yapılır.

Size ayrılan ram kullanılmadığında başka bir sunucu tarafından da kullanılır. Bu kurulan bilgisayarlar gerçekte fiziksel bir görünüme sahip olmadığından genel olarak sanal bilgisayar olarak adlandırılırlar. Yani size ayrılmış bir ram yalnızca sizin tarafınızdan kullanılır. Siz o an için kullanmasanız da ram yine sizin için ayrılmıştır ve sizin kullanmanız için sizi bekler.   Kapasiteleri dâhilinde gerçek bilgisayardan fonksiyon açısından her hiç bir farkı yoktur. Her birine ayrı bir işletim sistemi yüklenebildiği gibi birbirlerinden bağımsız olarak ta açıp kapatabilir ve değişik programlar ile çalıştırabilinir.  Bu sistemlerde bilgisayara ayrılan kaynaklar sadece kendisinin kullanımına ayrıldığı için başka bir sanal bilgisayar tarafından kullanılamaz


Top