X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro

10. nesil Comet Lake İşlemci

AnasayfaHaberiniz Olsun.10. nesil Comet Lake İşlemci

10. nesil Comet Lake İşlemci

İntel Firması, mobil cihazlar için geliştirdiği 10. nesil Comet Lake işlemcisini gün yüzüne  çıkardı. Daha çok dizüstü (laptop)  bilgisayar ve 2'si 1 arada cihazlar için hazırlanan işlemci bakın hangi özelliklere sahip?

intel, 10. nesil intel Core serisine ait birçok yeni işlemci modeli tanıttı. İşlemciler, performans iyileştirmelerinin yanında gelişmiş ağ yetenekleri ve güçlü grafikler gibi birçok özellikler sunuyor. Yeni işlemciler'de U serisini 4 çekirdekten 6 , Y serisini ise 2 çekirdekten 4 çekirdeğe artırıyor. U serisi işlemci modelleri ayrıca LPDDR4X desteğiyle de karşımıza çıkıyor.

İntel duyuruda Comet Lake ailesinin yeni U serisi mobil işlemcileri ön plana çıkıyor. 10nm Ice Lake'in aksine yine 14nm teknolojisine sahip olan bu işlemcil modelleri, hem ekonomik hemde daha iyi performans sunuyor. 7 watt TDP eşiğine sahip olan işlemci, üreticiler tarafından 25 watt'a kadar ulaştırılabiliyor.

Kısa süre önce paylaşılan 10nm’lik Ice Lake işlemci ile yeni 14nm’lik Comet Lake serisi arasındaki temel fark ise nm miktarı düştükçe işlemcinin yaydığı ısı ve harcadığı enerji de düşecek. Bu durum da işlemcide'ki çalışmayı birebir etkiliyor. Aslında aralarındaki temel fark bu olarak gözükse de, tabii ki bazı özellik farkları da bulunuyor.

Bu işlemciler düşük başlangıç hızlarına sahip olsalar da, tek çekirdekte 4,5GHz'e kadar hızlanabiliyorlar. Tabi ki işlemcilerin U-Serisinin performansına yetişmesini beklemeyin.


Top